Optometria infantil
Optometria infantil

El nen adquireix més del 80% de la informació per mitjà de la visió, d’aquesta manera, un problema visual provoca, molt sovint, dificultat en l’adquisició de determinats aprenentatges.

Però, què és la visió? Veure bé les lletres de lluny es tenir bona vista i això no és suficient per tenir un bon rendiment visual a l’escola. La visió, a més de proporcionar-nos imatges nítides ens permet percebre, comprendre, interpretar i adaptar-nos al nostre entorn gràcies a un conjunt d’habilitats que es desenvolupen des del naixement, construint-se l’una sobre l’altre. Aquestes habilitats són bàsiques per a activitats com la lectura, l’escriptura o l’ordinador.

Un de cada quatre nens escolaritzats, té dificultats visuals que es posen de manifest en símptomes com visió borrosa de lluny o de prop, picor d’ulls, mal de cap i dificultats a la copia, a l’escriptura o a la lectura i a la comprensió entre d’altres. Mentre que algunes d’aquests dificultats són degudes a la presencia de miopia, hipermetropia o astigmatisme, i es compensen amb ulleres, a d’altres es fa necessari un programa de teràpia visual, si volem aconseguir un bon rendiment a l’escola.

Així doncs, es fa necessari un control optomètric al voltant dels 5 anys per determinar si el nen ha adquirit les habilitats visuals per afrontar els aprenentatges de la lecto-escriptura.

Número 1 en serveis òptics
Avís legal / Disseny: Nimia