Com cuidar els ulls segons l’edad que tens?

 Cuando: 10-15-2019

Segons la OMS cada 5 segons una persona es queda cega en el món. Cada minut, un nen es queda cec i cada any es queden cegues més de 7 milions de persones. I perquè passa això?

Fins al 80% de casos de ceguera són evitables, bé perquè són resultat d’afeccions previsibles o bé perquè poden tractar-se fins al punt de recuperar la visió.

No només te a veure una qüestió de salut e higiene, sinó també una qüestió d’alimentació així que a continuació et donarem unes pautes per cuidar la teva visió segons l’edat que tinguis.

Primers anys

En nens prematurs és important observar el fons de l’ull per tal de detectar possibles retinopaties. A més, és important realitzar una revisió si el nen mostra molt de llagrimeig, conjuntivitis o estrabisme.

Des dels tres anys cap als set anys, el sistema visual està en ple desenvolupament per tant, aquesta edat és molt important per la detecció d’anomalies ja que si se’n troba alguna, estem a temps de corregir-la exitosament. Durant aquesta edat, s’observa l’agudesa visual, l’estrabisme o l’ull gandul.

A més, en aquesta edat si hi ha algun problema d’aprenentatge relacionat amb la visió és el moment de detectar-los i corregir-los. A banda de detectar si s’ha de portar ulleres o no, també podem donar amb dificultats en la visió binocular o alteracions en l’acomodació. En tots aquests casos la teràpia visual és clau.

Adolescència

Els canvis hormonals durant l’adolescència poden veure’s acompanyats d’una graduació que abans no tenien. L’increment de les hores d’estudi, la major fixació a la pissarra i les hores davant les pantalles fan que incrementi la graduació. Així que fer-se revisions regulars és important.

 

Joventut

Entre els 20 i als 40 anys habitualment la graduació tendeix a estabilitzar-se. Hem de vigilar però, ja que és en aquest període quan podem detectar problemes en la pressió intraocular i els fons de l’ull que anunciïn possibles desgarraments de la retina en miops.

 

Maduresa

A partir del 40 anys totes les persones haurien de realitzar-se revisions periòdiques cercant presbícia o vista cansada. També és important vigilar la pressió intraocular així com observar el nervi òptic.

A partir dels 60 anys hem de vigilar sobretot, amb la degeneració macular associada a l’edat. Les cataractes solen cursar amb canvis freqüents de graduació o disminució de l’agudesa visual. Aquest procés està associat a l’envelliment del cristal·lí però es pot solventar mitjançant cirurgia de cataractes amb un implant de lent intraocular.


Feedback