CONTACTOLOGIA AVANÇADA

Elaborem i dissenyem lents de contacte adaptades a cada cas i situació, úniques i personalitzades per a cada usuari. Amb la contactologia avançada, tractem i assegurem resultats òptims amb presbícia, control de miopia, ortoqueratologia i còrnies irregulars.

La contactologia avançada s’especialitza en l’adaptació personalitzada de les lents de contacte, utilitzant la tecnologia de topografia corneal per seleccionar els paràmetres exactes de la lent i aconseguir una adaptació òptima. Aquesta disciplina abasta adaptacions de lents de contacte per a presbícia, control de miopia en població pediàtrica i còrnies especials, oferint solucions específiques per a cada cas.

Editar el contenido

Còrnia irregular

La còrnia irregular és una condició en què la forma o curvatura normal de la còrnia, la capa transparent i anterior de l’ull, està alterada. Aquesta alteració provoca problemes de visió, com distorsió d’imatges i visió borrosa, que no es poden corregir adequadament amb ulleres.

Els pacients amb còrnia irregular requereixen adaptacions amb lents de contacte personalitzades, dissenyades i fabricades a mida per millorar la seva qualitat visual. Aquestes lents de contacte especials proporcionen una visió més clara i nítida, adaptant-se específicament a la forma de la còrnia de cada pacient.

Editar el contenido

Lents de desenfocament perifèric

Les lents de desenfocament perifèric són unes lents de contacte que intenten simular l’efecte que produeixen les lents d’ortoqueratologia, realitzant un desenfocament perifèric de forma òptica per a ajudar a controlar el creixement de la miopia.

Existeixen diferents models aprovats per a realitzar aquest tractament i s’ha d’escollir el més adequat per a cada cas, en funció de diversos paràmetres que hauran de valorar els nostres professionals.

Editar el contenido

Ortoqueratologia

Les lents de contacte conegudes com a lents d’orto-k, s’utilitzen durant la nit i es retiren al matí, permetent als usuaris gaudir d’una visió clara durant tot el dia sense haver d’utilitzar ulleres o lents de contacte. L’ortoqueratologia s’usa principalment per corregir i frenar l’evolució de la miopia.  

En infants, el seu principal objectiu és el control de la miopia. L’ús d’aquest tractament en infants s’associa amb un menor creixement de la longitud ocular, i per tant amb un retardament de l’augment de la miopia.

Per començar el tractament és important fer una anàlisi personalitzada i detallada al pacient. Aquesta anàlisi inclou una prova anomenada topografia corneal, que proporciona un mapa de la còrnia del pacient per avaluar si es pot modelar. També s’avalua la superfície ocular, la integritat i la qualitat de la llàgrima. Tots aquests factors, juntament amb el grau de miopia a tractar, ens permeten determinar si el pacient és apte per començar el tractament.