Ulleres infantils: Com les fan servir els nostres fills/es?

Sleepy teen girl in glasses looks at herself in the mirror in the morning, the concept of self-acceptance.

Gràcies a la detecció precoç i la precisió dels exàmens visuals infantils, cada cop són més les nenes i nens que fan servir ulleres. Si és el cas dels teus fills i són les seves primeres ulleres, pots aplicar algunes estratègies per a que prengui consciència del seu ús de bon principi.

Dedicar el temps adequat a comprar i triar les ulleres adequades és un primer pas molt recomanable. Aquestes ulleres seran les seves companyes d’estudi i aventures durant molts mesos i, com a qualsevol altre complement, formaran part de la seva identitat i personalitat. Crear una atmosfera positiva i divertida ajudarà a que la teva filla o fill entengui que és protagonista d’aquest moment únic, on podrà triar entre tots els models i colors que existeixen.

A Òptica Teixidó en sabem molt d’aquest moment especial! Us ajudarem a seleccionar els models més adequats, tenint una cura especial en el pes i mida de les ulleres per adaptar-les perfectament i evitar que llisquin nas avall. A més, per a les nenes i nens més petits, disposem d’ulleres fetes de materials suaus i flexibles que facilitarà molt el vostre dia a dia amb les ulleres.

Un aspecte igualment important són les lents de les ulleres. A la majoria d’ulleres infantils els vidres són de materials orgànics que alhora són més resistents. No obstant, és recomanable disposar d’un parell d’ulleres de recanvi: els accidents sempre són possibles i, arribat el cas, és millor tenir una alternativa a mà.

Després de comprar les seves ulleres, és aconsellable ajudar als teus fills a prendre consciència dels avantatges reals de fer-les servir. Explicar la importància general dels seus beneficis i fer veure qui més en la família i al vostre entorn en porta, farà més fàcil aquesta transició. D’aquesta manera, els ajudem a augmentar la confiança en sí mateixos i a comprendre que la presència de les ulleres no afecta en absolut a la seva relació amb els altres.

Finalment, és interessant acostumar-nos a mantenir i reforçar algunes pautes de gestió de les ulleres. Si aprenem a tenir cura de les ulleres amb autonomia, evitarem haver de perseguir el seu bon ús i allargarem la vida de les ulleres. Aquí teniu algunes idees:

  • Intentem que es posi i tregui les ulleres amb totes dues mans.
  • Evitem que deixi les ulleres en qualsevol superfície sense la seva funda.
  • Per tant, incorporem el costum de desar-les sempre a la seva funda.
  • Si és possible, evitem fer-les servir quan facin esport o fem servir unes d’específiques.


Incorporem també el costum de netejar-les adequadament més d’un cop al dia!

equip d'optometria infantil